TUR TIL KONGENS BILER OG ROSESLOTTET 30 APRIL

TUR TIL KONGENS BILER OG ROSESLOTTET 30 APRIL

Publisert av Dag Fjeld den 02.03.22. Oppdatert 04.11.22.

                                                      

 

RGK på tur til hovedstaden lørdag 30.April!

Dette var det interesse for, så det blir tur.

  

Har du ikke meldt deg på enda ?

Ikke vent til siste liten da antallet begrenses av buss!

 

Klubben setter opp en buss, vi reiser og besøker Dronning Sonjas kunststall, som har satt opp en utstilling med:

Kongens biler

 

"Kongens biler" er en historie om møter mellom konge og folk. Om transportetapper som er synlige, sikre og punktlige. Den handler om sentrale begivenheter der kjøretøyene har stått i sentrum. Det er også en historie om teknologisk utvikling, om nyvinninger, elektriske biler og design.

 

Når vi er ferdig her (ca. 2 timer) går ferden videre opp i Holmenkollen til Frognerseteren, hvor hver og en sørger for egen lunsj/ bevertning.

 

Når alle så er forsynt, blir det tid for å besøke Roseslottet:

 

                                                Kunst på toppen av Oslo

       

 

I 2020 var det 80 år siden Norge ble angrepet i 1940, og 75 år siden frigjøringen i 1945. Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.

Vi ønsker å fortelle historien om krigen uten å demonisere eller glorifisere, sentralt i fortellingen står individet og dets valg.

Vi berører både kjente og mindre kjente sider ved okkupasjonen: krigsfangenes lidelser, de ukjente enkelt-individene, hverdagslivet, krigsseilernes drama, motstandskampene i sør og nord.

Forfølgelsen av de norske jødene får stor oppmerksomhet i billedserien og antisemittismen, før og under krigen, skildres.

Det kunstneriske språket ønsker å engasjere, utfordre og konfrontere. Kort sagt, vekke til live. Vi ser ikke på verden med et akademisk/analytisk blikk

Etter avsluttet besøk her setter vi kursen hjemover.

Inngangsbilletter og buss= 300,- pr. pers.

 

  Påmelding til

 

Mail: leder@romerikegammelbilklubb.no evt. SMS 47970722